Pidetään kaikki mukana Vaasan kehityksessä

Torstai 30.3.2017 - Matias Mäkynen


Menneellä vaalikaudella Vaasaa on kehitetty isoilla askelilla. Kuitenkin varsinkin vanhusten kotihoidossa on parannettavaa – tarvitaan lisää aikaa jokaista hoidettavaa kohden. Valtuustokauden aikana on myös ollut vaikeita hetkiä säästöjen ja hävittyjen äänestysten muodossa mm. Palosaaren koulun sulkemisen ja päivähoidon rajaamisen kohdilla. Säästöjen kurimuksessa onnistuimme kuitenkin onneksi välttämään kaupungin muutenkin äärirajoilleen venyneen henkilöstön lomautukset.

Tulevalla kaudella Vaasaa on kehitettävä edelleen kunnianhimoisesti. Palveluista on kehitettävä yhä älykkäämpiä, jotta jokainen saa tarvitsemansa palvelut ajallaan ja löytää ne entistä helpommin. Tarvitsemme uusia neuvolan ja peruskoulun kaltaisia sosiaalisia innovaatioita, joilla huolehditaan, etteivät nuoret syrjäydy, perheet voi pahoin ja vanhukset jää yksin. Meidän on rohkeasti hyödynnettävä myös teknologiaa, jotta palveluista saadaan entistä helppokäyttöisempiä ja kynnystä niiden käyttöön matalammaksi.

Haluan myös tehdä kaupungista entistä paremman paikan perustaa yritys, kasvattaa sitä ja työllistää ihmisiä. Tämä vaatii edelleen kehittyvää yhteistyötä korkeakoulujen, mutta myös opiskelijoiden kanssa.

Kolmantena asiana on kehitettävä vaasalaista kulttuurielämää. Kaupungissamme on upeita kulttuurilaitoksia, mutta kulttuurin tulee näkyä ja tuntua entistä enemmän myös kaupungin kaduilla. Tätäkin varten kaupunkiin tarvitaan kulttuuristrategia, jossa määritellään kulttuurilaitosten tehtävät, suhteet toisiinsa ja tavoitteet tulevaisuuteen. Kaupungin osaavaa kulttuuriväkeä on tuettava työssään. On myös huolehdittava taiteilijoiden ja muusikoiden riittävistä työskentely- ja esiintymistiloista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini