Happi loppuu - mitä sitten?

Tiistai 21.3.2017 - Maija Alasalmi, Kehittämispäällikkö, kauppatieteiden maisterk


ALASALMI_MAIJA_38.jpgKunnan tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan. Tämä kunnan toiminnan perustavoite on säädetty kuntalaissa. Hyvä johtaminen on kunnan keskeinen menestystekijä. Kuntajohtaminen on kunnan perustehtävän haltuun ottamista ja vastuun kantamista kunnan asukkaiden hyvinvoinnista, paikallisesta elinvoimaista sekä kestävästä kehityksestä nyt ja tulevaisuudessa.

Johtaminen tarkoittaa ihmisten toiminnan ohjaamista. Johtaminen yhdistetään usein ensisijaisesti organisaatioon tai työyhteisöön, mutta kunnassa johtamisen lähtökohtana ovat samalla kuntalaisten hyvinvoinnin sekä koko kuntayhteisön ja sen elinvoiman johtamisen näkökulmat.  Kunnan johtamistehtävät jakaantuvat luottamushenkilö- ja ammattijohtamiseen. 

Suomalaisen työelämän tila –raportti 2016 kysyy:  Happi loppuu, mitä sitten?  Great Place to Work on listannut Suomen parhaat työpaikat jo 15. kerran. Tutkimus tehdään yli 50 maassa. Tutkittavissa yrityksissä on yhteensä yli 10 miljoonaa työntekijää. Parhaat työpaikat -tutkimus on maailman laajin vuosittainen johtamistutkimus. Suomen parhaat työpaikat on raportissa jaettu kolmeen eri luokkaan, pienet organisaatiot (20–49 työntekijää), keskisuuret organisaatiot (50–499 työntekijää) ja suuret organisaatiot (500+työntekijää). Suurten yritysten sarjassa parhaaksi työpaikaksi nousi Scandic-hotelliketju, keskisuurten yritysten ryhmässä voitti it-yritys Gofore ja pienten sarjan paras oli lääkeyritys Amgen.

Avainsanat: sdp, vaasa, kuntavaalit 2017


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini